Filmhuis Middelharnis bestaat vanaf maart 1976, toen in Het Diekhuus de eerste filmhuis-film op 16 mm werd gedraaid. Gedurende die tijd wordt op donderdagavond eens in de twee weken kwaliteitsfilm vertoond in Middelharnis. Tot en met mei 1999 werd in duo-verband samengewerkt met Filmhuis Spijkenisse (gevestigd in De Stoep te Spijkenisse) onder de naam Delta Filmciruit. Met ingang van september 1999 stapte Filmhuis Middelharnis over op 35mm projectie en ging het alleen verder. Een oerdegelijke gebruikte en inmiddels bijna antieke Bauer-projector met randapparatuur werd aangeschaft.

Wordt lid van ons Filmhuis!
Een lidmaatschap van het filmhuis brengt als voordeel dat uw tegen een gereduceerd tarief een toegangskaartje kan kopen. Leden van Filmhuis Middelharnis betalen voor een toegangskaart € 8,00 in plaats van € 9,50 en zijn inclusief consumptie in de pauze. Lidmaatschap kost € 13,50 en voor 65 plussers € 8,50. Lidmaatschap is geldig per filmhuis seizoen van september tot en met mei. Wilt u lid worden van Filmhuis Middelharnis? Stuur dan een bericht naar Linda van Rossum via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vergeet niet uw naam, adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum te vermelden. Ook is het mogelijk een lidmaatschapsformulier in te vullen bij de kassa van het Filmhuis.

ilmhuis Middelharnis maakt gebruik van een multifunctionele theaterzaal in Cultureel Centrum Het Diekhuus met een capaciteit van maximaal 106 bezoekers. De filmzaal bevindt zich in de theaterzaal, de Rabobankzaal, en heeft een tribune. Het filmhuisprogramma in Middelharnis draait wekelijks van september tot en met april. Ook draait er een aantal keer per jaar een kinderfilm-vertoningen en enkele vertoningen voor de plaatselijke scholengemeenschap in het kader Culturele en Kunstzinnige Vorming.

Back to Top