Programma Diekhuus

Evenement

Camino_ps_1_jpg_sd-low CULTUURGO.jpg
Titel: Film Camino
Wanneer: Maandag 04 November 2019, 11:00
Waar: Diekhuus, Rabobankzaal - Middelharnis
Categorie: Film
 
 

Omschrijving

Maandag 4 november de Nederlandse documentaire Camino van regisseur Martin de Vries in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis

Camino
Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Volkomen in cadans met de voetstappen die gezet worden, neemt Martin je mee over werkelijk wonderschone paden en landschappen en zit je voordat je het weet ‘in het moment’ van de tocht. "Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert hij te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over zelftwijfel en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen. Een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht, die de ervaring werkelijk voelbaar maakt.

 

De documentaire Camino is een heerlijke zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijke meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella.

Genre documentaire | geschikt voor alle leeftijden | 85 minuten

Stichting ZIJN, Theater Diekhuus, Beneden Zandpad 7, 3241 GA  Middelharnis
maandag 4 november | 11.30 uur | alleen film € 9,50 incl. consumptie vooraf

reserveer kaarten www.hetdiekhuus.nl

 

Locatie gegevens

Locatie Diekhuus, Rabobankzaal
Straat: Beneden Zandpad 7
Stad: 3241 GA Middelharnis
Land: NL
Back to Top